Gizlilik Politikası

1. Giriş

TEKSU Teknolojik Su Kontrol Sistemleri ve Yönetimi A.Ş. olarak kişisel verilerinizin güvenliği hususuna verdiğimiz önem doğrultusunda bünyemizde barındırdığımız her türlü kişisel veri 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu'na [KVKK veya "Kanun"] uygun olarak işlenmekte, saklanmakta ve aktarılmaktadır. İşbu bilgilendirme metni "Veri Sorumlusu" sıfatıyla Şirket tarafından toplanan, saklanan ve işlenen kişisel verilerinize ilişkin olarak Kanun'un "Veri Sorumlusunun Aydınlatma Yükümlülüğü" başlıklı 10. maddesi uyarınca hazırlanmıştır.

Bundan böyle "Firma" olarak anılacak TEKSU Teknolojik Su Kontrol Sistemleri ve Yönetimi A.Ş. web sitesini ziyaret edenlerin gizliliğini korumayı ilke olarak benimsemiştir. Bu nedenle, işbu gizlilik beyanı ("Gizlilik Beyanı"), web sitemizi kullanırken kullanıcılara ilişkin ne tür bilgilerin firma tarafından alındığını, bunların nasıl kullanıldığını ve korunduğunu açıklamaktadır. Ayrıca işbu Gizlilik Beyanı çerçevesinde bu bilgilerin doğruluğunun sizin tarafınızdan nasıl denetlenebileceği ve istediğinizde firmaya başvurarak bu bilgilerin silinmesini nasıl sağlayabileceğiniz belirtilmektedir. Söz konusu bilgilerin, mevcut ve geçerli olan veri koruma düzenlemelerine uygun olarak işlenmesi ve kullanılması için gerekli olan her türlü işlem firma tarafından yerine getirilecektir.

İşbu Gizlilik Beyanı, TEKSU Teknolojik Su Kontrol Sistemleri ve Yönetimi A.Ş. Firmasının sitesinden link verilmiş başka siteler (hyperlinked web siteleri) için geçerli değildir.

2. Kişisel bilgilerin işlenme amacı

Belirli bir kişiye ait kullanılacak ve işlenecek bilgiler, yalnızca bu kişinin kendi istemiyle veri girmesi ya da bu hususta açıkça muvafakat vermesi halinde mümkündür. Veri girilmesi veya bu hususta açıkça muvafakat verilmesi, kişinin aşağıda belirtilen şartlar ile mutabık olduğunun göstergesidir. Sitemizi ziyaret ettiğinizde, sistem yönetimi, istatistik ve "back up" uygulamalarının gerektirdiği bazı bilgiler sunucularımızda otomatik olarak depolanacaktır. Bu verilerin arasında Internet servis sağlayıcınızın ismi, bazı durumlarda IP adresiniz, web gezgini yazılımınızın versiyonu, erişim sağlanan bilgisayarın işletim sistemi, bize yönlendiren websitesi, sitemizdeyken ziyaret ettiğiniz diğer siteler ve sitemizi bulmak için kullandığınız arama sözcükleri bulunmaktadır. Duruma bağlı olarak bu tür veriler, site ziyaretçisi hakkında bazı sonuçlar çıkarılmasını sağlar. Ancak hiçbir kişisel bilgi bu çerçevede kullanılmayacaktır. Bu tür kişiye özel veriler sadece anonimleştirilerek kullanılabilir. Firmanın bu verileri dışarıdan bir hizmet sağlayıcısına yönlendirmesi durumunda, verilerin, veri güvenliğine ilişkin mevcut yasal düzenlemeler çerçevesinde aktarılması için gerekli teknik ve organizasyonel işlemler gerçekleştirilecektir.

Kendi isteğinizle kişisel bilgilerinizin verilmesi halinde, Firma, bu bilgileri yasada öngörülen veya ziyaretçinin muvafakat beyannamesinde belirtilen sınırlamalar dahilinde kullanacağını, işleme tabi tutulacağını veya aktarılacağını taahhüt eder. Söz konusu kişisel bilgilerinin üçüncü kişilere aktarımı, sadece adli ya da idari mercilerce öngörülmesi halinde söz konusu olacaktır.

İşbu Gizlilik Beyanı´na ilişkin olası değişiklikler bu sayfada yayımlanacaktır. Bu çerçevede, size ait hangi bilgilerin saklandığına ve bu bilgilerin nasıl kullanıldığına dair güncel olarak bilgi almanıza olanak sağlanacaktır.

3. Kişisel Verilen Toplanması ve Hukuki Sebep

Kişisel verileriniz, yukarıda belirtilen amaçlarla, Kanun'da öngörülen temel ilkelere uygun olarak ve Kanun'un 5. maddesinin 2. fıkrasında belirtilen kanunlarda öngörülmesi, sözleşmenin kurulması ve/veya ifası, hukuki yükümlülüğün yerine getirilmesi, ilgili kişinin temel hak ve özgürlüklerine zarar vermemek kaydıyla Firmanın meşru menfaati hukuki sebeplerine dayalı olarak; otomatik veya otomatik olmayan yöntemlerle web sitesi, müşteri görüşmeleri, Firma iletişim formları dâhil ama bunlarla sınırlı olmamak üzere her türlü sözlü, yazılı ya da elektronik ortamda ve işyerinde bulunan kapalı devre kamera sistemlerinden toplanabilmektedir. Kişisel verileriniz ayrıca Kanun'un 5. ve 6. maddelerinde belirtilen kişisel veri işleme şartları ve amaçları kapsamında ve bu Aydınlatma Metni'nde belirtilen hukuki sebepler ve amaçlar doğrultusunda işlenebilecek ve paylaşılabilecektir.

4. Güvenlik

TEKSU Teknolojik Su Kontrol Sistemleri ve Yönetimi A.Ş., size ait bilgileri güvenli biçimde saklamaktadır; dolayısıyla söz konusu bilgilerin herhangi bir kayıba, suistimale ya da değişikliğe karşı korunması için gerekli tüm önlemleri almaktadır. Firmanın, gerekli hizmeti size ulaştırmak için bilgilerinize erişimi olan sözleşmesel ortakları, sözleşmesel yükümlülükleri çerçevesinde bu bilgileri gizli tutmak ve başka hiçbir amaçla kullanmamakla yükümlüdür. Bazı durumlarda kişisel bilgilerinizin Firmaya bağlı şirketleriyle paylaşılması gerekecektir. Bu durumlarda da bilgileriniz gizli adledilecektir.

5. Çerez ("Cookie"ler)

Çerezleri web sitemizden daha iyi faydalanmanızı sağlamak için kullanıyoruz. Çerezler tarayıcınız tarafından bilgisayarınızda ve mobil cihazınızda geçici olarak saklanan küçük veri birimleri olup, web sitemizi daha iyi deneyimlemenizi sağlar. Çerezler hakkınızda kişisel bilgi içermez ve bireysel kullanıcıların kimliklerinin tespit edilmesi için kullanılamaz. Çerezler genellikle benzersiz bir tanımlayıcıya sahip olup, bu tanımlayıcı, cihazınızda saklanan anonim bir sayıdır (rastgele oluşturulur). Bazıları web sitesi oturumunuz bittiğinde sonlanırken bazıları da bilgisayarınızda daha uzun süre kalır. Teknik iletişim dosyası, siteyi kaç kişinin ziyaret ettiğini, bir kişinin siteyi hangi amaçla, kaç kez ziyaret ettiğini ve ne kadar sitede kaldıkları hakkında istatistiksel bilgileri elde etmeye ve kullanıcılar için özel tasarlanmış kullanıcı sayfalarından dinamik olarak reklam ve içerik üretilmesine yardımcı olur. Birinci taraf ya da üçüncü taraf çerezler de iFrames, JavaScript vs. gibi teknolojilerin kullanılmasıyla web sitesinde gömülü bulunan içerikte (harici) kullanılabilir. Çerezleri kabul ederek bu tarz içeriklerin de çerez kullanabileceğini kabul etmiş olursunuz.

Firma üçüncü taraf çerezler üzerinde herhangi bir kontrole sahip olmadığı gibi bunlara ilişkin herhangi bir yükümlülük de kabul etmez. Daha ayrıntılı bilgi almak için üçüncü taraf web sitesine başvurun.

Firmamız, işbu "Gizlilik Politikası" hükümlerini dilediği zaman sitede yayınlamak veya kullanıcılara elektronik posta göndermek veya sitesinde yayınlamak suretiyle değiştirebilir. Gizlilik Politikası hükümleri değiştiği takdirde, yayınlandığı tarihte yürürlük kazanır.

6. Talepleriniz İçin İletişim Bilgilerimiz

6698 Sayılı Kanunun "ilgili kişinin haklarını düzenleyen" 11. maddesi kapsamındaki taleplerinizi başvuru formu vasıtası ile Firmaya yöneltebilirsiniz. Bu kapsamda konuyla ilgili yapılacak olan başvurular tarafımızdan yapılacak olan kimlik doğrulamasını takiben kabul edilecek olup, yasal süreler içerisinde geri dönüşte bulunulacaktır.

Gizlilik politikamız ile ilgili her türlü soru ve önerileriniz için teksu@teksuas.com.tr adresine email gönderebilirsiniz. Firmamız'a ait aşağıdaki iletişim bilgilerinden ulaşabilirsiniz.

Firma Ünvanı : TEKSU Teknolojik Su Kontrol Sistemleri ve Yönetimi A.Ş.
Adres : Mecidiyeköy, Stad Han, Büyükdere Cd. No: 85 D:Kat: 7, 34381 Şişli-İstanbul
E-posta : teksu@teksuas.com.tr
Tel : +90(212) 217 85 40
Fax : +90(212) 217 85 41