Anasayfa   Haberler Eskiþehir’de Ýçmesuyu Depolarý Comlog ile Ýzleniyor

Eskiþehir’de Ýçmesuyu Depolarý Comlog ile Ýzleniyor

 
Eskiþehir’de, içmesuyu daðýtým þebekesine su saðlayan depolarýn çýkýþ debilerini uzaktan izlemek amacýyla TEKSU tarafýndan tedarik edilen HWM Marka ComLOG Model Dataloggerlar kullanýlmaktadýr.

Eskiþehir’de yaklaþýk 90 adet depoda, HWM marka ComLOG Model dataloggerlar kullanýlmaktadýr. Bu dataloggerlar depo çýkýndaki flanþlý ultrasonik debimetrelere baðlanarak debimetrenin ölçtüðü akýþ deðerlerini pals çýkýþý aracýlýðýyla üzerine kaydetmekte ve Ýdare’nin kullanmakta olduðu veri izleme ve yönetim platformuna iletmektedir.

ComLOG tarafýndan 30 saniyede bir alýnan örnekleme deðerlerinin 15 dakikada bir ortalamasý alýnarak kaydedilmekte, günde 3 defa Ýdare kullandýðý platforma gönderilmektedir. Bu þartlar altýnda ComLOG, 5 yýl pil ömrünü saðlayabilmektedir. Piller kolaylýkla sahada dahi deðiþtirilebilmektedir.

ComLOG’un alarm özelliði sayesinde, debi deðerlerinin Ýdare tarafýndan belirlenen eþik deðerleri geçmesi durumunda (düþük debi, yüksek debi vs.) alarm olduðu anda veriler Ýdare’ye bildirilmektedir. Bu sayede Ýdare, þebeke veya depoda herhangi bir problem olduðunda hýzlý bir þekilde aksiyon alabilmekte ve müþteri memnuniyetini arttýrabilmektedir.

HWM Online Veri Ýzleme ve Yönetimi Platformuna ait Ekran Görüntüsü
(dataloggerýn kaydettiði veriler neticesinde oluþturulan grafik gösterim)

ComLOG, zorlu çalýþma koþullarýna oldukça dayanýklý bir dataloggerdýr. Suya veya toza karþý IP68 koruma sýnýfýndadýr ve su altýnda býrakýlabilir. Ayrýca -20 ile +70°C arasýnda çalýþabilir. Bu sayede Eskiþehir’in zorlu hava koþullarý için ideal bir çözüm olmaktadýr. 

ComLOG Hakkýnda:
ComLOG oldukça ileri düzey ve dayanýklý çok kanallý bir veri kaydedici olup, 2 konektöre kadar dijital sinyal kombinasyonlarýný izlemek için tasarlanmýþtýr.
 
HWM'nin yeni nesil veri kayýt teknolojisinden faydalanan ComLOG’ un platform ve proses kabiliyeti, pazar lideri öncülüðüne birçok yeni özellik katmaktadýr.
 
ComLOG özellikle tüketimin uzaktan izlenebilmesi ideal ve uygun maliyetli bir dataloggerdýr.
 
Veriler, HWM Online web sitesi üzerinden herhangi bir internet baðlantýlý cihazda görüntülenebilen HWM’nin güvenli DataGate 2 portalýna aktarýlabilir.
 
Alternatif olarak, datalogger doðrudan idareye ait bir sunucuya veri gönderebilir. Veriler uygun yüksek hýzlý bir USB arayüzü ile yerel olarak indirilebilir.