Anasayfa   Haberler Þili’nin En Büyük Su Hizmeti Þirketlerinden Biri Olan ESVAL, Su Talep Tahmin Sisteminin (DFS) uygulanmasý için WatEner'i seçti

Þili’nin En Büyük Su Hizmeti Þirketlerinden Biri Olan ESVAL, Su Talep Tahmin Sisteminin (DFS) uygulanmasý için WatEner'i seçti



ESVAL, yan kuruluþu Aguas del Valle ile birlikte Þili'nin kentsel nüfusunun %16'sýndan fazlasýna içme suyu üretimi ve daðýtýmý ile atýk su toplama ve arýtma hizmetleri sunan özel bir su hizmeti þirketidir. 6.812 km boru ve 85 su arýtma tesisi ile 2.028.093 kiþilik bir nüfusa içme suyu saðlamaktadýr.
ESVAL, Þili'deki Gran Valparaíso Su Sisteminde kýsa vadeli bir su talebi tahmini saðlamayý amaçlayan bir proje için WatEner’in Talep Tahmin Sistemini (DFS) seçmiþtir.
Talep Tahmin Sisteminin (DFS) uygulanmasý, Gran Valparaíso´nun su üretimi optimizasyonu için planladýðý daha geniþ bir projenin parçasýdýr. Ana odak noktasý, su üretiminin operasyonel kararlarýndan sonraki optimizasyon için her bir tüketim alaný için kýsa vadeli talebin kesin ve kanýtlanmýþ bir tahminini elde etmektir.

WatEner, Yapay Zeka ve Örüntü Tanýma tekniklerini uygulayan bir talep tahmin sistemi iþletmektedir. Platform, yalnýzca hava parametrelerine (sýcaklýk, yaðýþ, nem vb.) deðil, ayný zamanda geleneksel matematiksel modellerle tahmin edilmesi zor olan tüketici davranýþýndaki deðiþikliklere de (tatiller, özel etkinlikler, vb.) dinamik olarak uyarlayarak farklý tüketim alanlarý için 10 dakikalýk bir zaman aralýðý ile günlük bir tahmin saðlar.
WatEner’ýn DFS'si yeni tüketim modellerine otomatik olarak uyum saðlayarak, algoritmalar aracýlýðýyla ve manuel veri giriþine gerek kalmadan doðru bir talep tahmini saðlar.

Projenin uygulandýðý yer, Valparaíso bölgesinin %47'sini temsil eden ve 2.700 km boru hattýyla bölgenin 1 milyondan fazla aboneye hizmet veren Gran Valparaíso su üretim sistemidir.
ESVAL’in hizmet verdiði bölge, ülkenin son on yýldýr çektiði þiddetli kuraklýða ek olarak, su sistemlerinin verimli çalýþmasýný karmaþýk hale getiren dik bir topografyaya sahiptir. Bunlar, diðer zorluklarla birlikte ESVAL'i yýllardýr operasyonel verimliliðini ve hizmet kalitesini artýrmak için yenilikçi yapay zeka tabanlý teknolojiler aramaya itmiþtir.
WatEner’in talep tahmin aracýnýn, ESVAL’in su þebekesine uygulanmasý, üretim ve operasyonel karar vermede verimliliði artýrmak ve tedarikte süreklilik ve kaliteyi saðlamak için önemli bir rol oynayacaktýr.